Klimaterapi på Læsø Kurcenter

 – en holistisk behandlingstilbud til psoriasispatienter

Et klimaterapiophold, uanset sted, har en varighed på omkring 28 dage. Behandlingerne varetages af erfarent plejepersonale, som dels gennem stedernes særlige profil, dels gennem den nære kontakt til patienterne får en unik mulighed for en mere holistisk tilgang til plejeopgaveløsninger.

Resultaterne af klimaterapiophold bliver målt ved forskellige score- systemer (fx PASI, DLQI), men nok så betydningsfuld er den psykiske og afstressende atmosfære, som stederne tilbyder.

På Læsø udnytter man det høje saltindhold i grundvandet (råbrine) til saltsydninger. Restproduktet herfra er saltlage, som indeholder en kombination af forskellige mineralholdige produkter. Psoriasispatien-terne bader i opvarmet råbrine indeholdende forskellige saltkoncentra-tioner. Der bades 2 gange dagligt (ca. 10-15 min. pr. gang) 6 dage om ugen, og der suppleres med UVB-tl01-behandlinger. Desuden er der tilknyttet diætist, fitnesstræner og mentaltræner, som frivilligt kan benyttes. Der er sygeplejersker til stede i åbningstiden, og en læge fra Læsø foretager PASI-scoring.

Screenshot 2017-05-10 20.04.58

Klinisk foto fra Læsø Kurrcenter

Forfattertekst: 

Carsten Sauer Mikkelsen

Speciallæge i dermatovenereologi

Hudklinikken i Brønderslev

© Copyright · Kopiering eller anden brug af hele eller dele af ovenstående vejledning må kun ske ved tilladelse fra Carsten Sauer Mikkelsen.